Νίκος Βερύκοκος

Ο Νίκος Βερύκοκκος γεννήθηκε στη Νάξο το 1978. Κατέχει δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο Αθηνών, έχοντας καθηγητή τον Παντελή Δεσποτίδη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τη μουσικολογική έρευνα και έχει δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων και επετηρίδες που αφορούν εθνομουσικολογικά ζητήματα της Νάξου. Κατέχει πτυχίο αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο, με καθηγητές τον Μιχάλη Ανδρονίκου και Κώστα Πορφύρη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακού βιολιού κοντά στον Γιώργο Κόρο. Διδάσκει κλασικό και παραδοσιακό βιολί σε Ωδεία της Αττικής, ενώ παράλληλα παίζει παραδοσιακά όργανα, όπως λαούτο και ούτι. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτικός στο Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», εφαρμόζοντας το ειδικό πρόγραμμα για ευπαθείς ομάδες «Μουσική στην Κοινότητα». Έχει συμμετάσχει στα προγράμματα: Πρόγραμμα Στήριξης εφήβων σε κίνδυνο μέσω της μουσικής στη Δραπετσώνα 2018-2019. ΑΡΤΙΖΟΡΑ – Πρόγραμμα προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών Ρομά μέσω της τέχνης 2019. Το 2011 κυκλοφόρησε τον πρώτο του ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Στην ομορφιά του δειλινού», ο οποίος περιέχει 12 νέα τραγούδια σε νησιώτικο ύφος, με μουσική και στίχους από τον ίδιο. Συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές και συνεργάζεται με Έλληνες καλλιτέχνες του έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού χώρου. Είναι μέλος της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης».

Ο Νίκος Βερύκοκκος γεννήθηκε στη Νάξο το 1978. Κατέχει δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο Αθηνών, έχοντας καθηγητή τον Παντελή Δεσποτίδη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τη μουσικολογική έρευνα και έχει δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων και επετηρίδες που αφορούν εθνομουσικολογικά ζητήματα της Νάξου. Κατέχει πτυχίο αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο, με καθηγητές τον Μιχάλη Ανδρονίκου και Κώστα Πορφύρη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακού βιολιού κοντά στον Γιώργο Κόρο. Διδάσκει κλασικό και παραδοσιακό βιολί σε Ωδεία της Αττικής, ενώ παράλληλα παίζει παραδοσιακά όργανα, όπως λαούτο και ούτι. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτικός στο Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», εφαρμόζοντας το ειδικό πρόγραμμα για ευπαθείς ομάδες «Μουσική στην Κοινότητα». Έχει συμμετάσχει στα προγράμματα:

Πρόγραμμα Στήριξης εφήβων σε κίνδυνο μέσω της μουσικής στη Δραπετσώνα 2018-2019.
ΑΡΤΙΖΟΡΑ – Πρόγραμμα προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών Ρομά μέσω της τέχνης 2019.
Το 2011 κυκλοφόρησε τον πρώτο του ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Στην ομορφιά του δειλινού», ο οποίος περιέχει 12 νέα τραγούδια σε νησιώτικο ύφος, με μουσική και στίχους από τον ίδιο. Συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές και συνεργάζεται με Έλληνες καλλιτέχνες του έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού χώρου. Είναι μέλος της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης».